13. 2. 2020

Dovolená na jachtě v Karibiku

Chcete zažít plavbu svých snů? Není lepšího místa na zemi než Karibik! Tato nejnavštěvovanější lokalita v Karibském moři je jako stvořená pro Vaši exotickou dovolenou na jachtě. Teploučké moře, nádherné písčité pláže, průzračná voda, palmové háje a množství mořských živočichů na korálových útesech. Exotičtější místo zkrátka nenajdete!

Dovolená v karibiku na jachtě

Karibik na plachetnici nemusí být jen sen

Dovolená na jachtě v Karibiku je vhodná třeba i pro rodiny s dětmi. Je to dáno především malými vzdálenostmi mezi ostrovy (např. Grenadiny, Britské Panenské ostrovy nebo Bahamy – Abacos) a jednotlivými plážemi, kde se můžete slunit, koupat a potápět dle libosti. Lokalita je však vhodná i pro sportovní jachtaře. Dovolená na jachtě v jižní části Malých Antil nebo u Návětrných ostrovů je, se svými silnými pasátovými větry, opravdovým adrenalinem a zkouškou dovedností! Pokud si netroufáte vyrazit na vlastní pěst, můžete si objednat dovolenou na jachtě i s kapitánem. Nejlepším obdobím pro plavbu je doba od poloviny listopadu do konce května. Doma je zima a v Karibském moři je krásně teploučko, tak proč se nepřijet ohřát právě sem?

Objevujte krásu ostrovů

Na ostrovech narazíte na nespočet přírodních krás, např. sopečné vrcholy, hluboká údolí, deštné lesy a dokonce i pouště. Naleznete zde britské pevnosti, španělské katedrály nebo opevněné přístavy. Každý z ostrovů je zkrátka něčím jedinečný. 

Karibik na plachetnici

Připravte se na plavbu u nás v Evropě

Karibik není rozhodně levnou záležitostí a dovolit si takovou výpravu může jen málokdo. Pokud plánujete navštívit tuto oblast, není na škodu pořádně si vyzkoušet své jachtařské dovednosti na moři kousek od nás. Skvělá destinace, která Vás naučí jachtařským dovednostem, je Itálie. Tato země je pro jachtaře velmi atraktivní. Budete překvapeni, kolik půvabu ukrývají Eolské ostrovy, Egadské ostrovy, Město Cefalù nebo třeba Palermo. Od rozlehlých písečných pláží, přes malebná městečka a přístavy pyšnící se mj. skvělou kuchyní. Obrátit se můžete na naši společnost, která Vám v tomto sektoru zprostředkuje rezervaci lodě dle Vašich představ a výběru. Stačí nám napsat, o jakou loď máte zájem a v jakém termínu byste chtěli vyrazit na Vaši vysněnou dovolenou. 

Každým rokem se obliba dovolených strávených na jachtě zvyšuje a není se čemu divit. Objevte i Vy pobřežní krásy z pohledu mořeplavce a tradiční pobytová dovolená Vás už nikdy tolik nenadchne!

Co o nás napsali

Velmi krásný zážitek, vidět co jinak z břehu nikdy neuvidíte. Příjemná plavba, spolehlivost, vysoký komfort na lodi, koupání na širém moři.... Plavba na lodi doporučuji všem, kdo to ještě nezažil.
Jiří Kačírek
Pobyt na plachetnici splnil všechna naše očekávání, v nabízeném komfortu v mnohém předčil a celý zážitek byl umocněn krásou navštívených ostrovů.
Ludmila Konečná