13. 2. 2020

Vyzkoušejte dovolenou na jachtě a objevujte krásy Norska z pohledu mořeplavce!

Norsko patří k výjimečným jachtařským destinacím. Tato země nabízí mnoho zážitků z objevování divoké přírody, ale i barevného podmořského světa. Největším lákadlem je bezesporu nekonečné množství ostrovů a ostrůvků, fjordy hluboké i stovky kilometrů a divoké žulové pobřeží. V některých oblastech si lze dokonce dopřát radost z koupání (a to i bez neoprenu). Souostroví Lofoty, kde je průměrná teplota dokonce vyšší než u nás, tuto možnost nabízí. Teplota moře a fjordu je zde ovlivněna Golfským proudem. Většina návštěvníků si ale dovolenou na plachetnici v těchto místech představuje jinak a užívá si nádhernou a svěží severskou přírodu.

Dovolená na plachetnici v Norsku

Dovolená na jachtě v Norsku má svá úskalí

Dovolená na jachtě v Norsku má své výhody i nevýhody. Mezi hlavní výhody patří překvapivě teplé moře (vzhledem k poloze), v létě velice dlouhý den, možnost rybaření v bohatých lovištích, pohádkově krásná příroda a v neposlední řadě také kvalitní dopravní spojení a dostupné trajekty z Dánska. Mezi nevýhody patří nestálé počasí, častý déšť, silné větry a vysoké oceánské vlny, množství ostrůvků stěžujících navigaci, prohibice a je třeba především zmínit, že Norsko je velmi drahá země. Pokud neseženete tuto dovolenou ve slevě (např. last minute), dovolená na jachtě s kapitánem Vás vyjde nejspíš dráž, než luxusní dovolená na plachetnici ve středomoří.

Jachting mezi fjordy

Exkluzivní dovolená na lodi mezi fjordy

V Norsku si můžete vybrat z projíždění fjordů, kde Vás nebudou obtěžovat vysoké vlny nebo z divokého oceánského jachtingu západního pobřeží. Jachty k pronájmu se nejvíce nabízejí v Bergenu. Odtud se totiž dostanete do fjordů na západě, ale i na tzv. "severní cestu". Dalším významným centrem je např. Oslo-Fjord s přístavem Drobak, Asker a Horten.

Existují levnější alternativy

Pokud byste rádi zakusili něco odlišného, toužíte načerpat energii ze sluníčka a vychutnat si koupání v klidném teplejším moři, můžete se vydat objevovat krásy Itálie. Proč právě tato destinace? Protože je vhodná jak pro dovolenou na jachtě s dětmi, tak i pro sportovní jachting a navíc výrazně ušetříte! Budete překvapeni, kolik přírodních krás ukrývají Eolské ostrovy nebo Egadské ostrovy a kolik půvabu nabízí město Cefalù nebo třeba Palermo. Od rozlehlých písečných pláží, přes malebná městečka a přístavy pyšnící se skvělou kuchyní. To vše nabízí dovolená na jachtě v Itálii. Obrátit se můžete na naši společnost, která Vám v tomto sektoru zprostředkuje rezervaci lodě dle Vašich představ a výběru. Stačí nám napsat, o jakou loď máte zájem a v jakém termínu byste chtěli vyrazit na Vaši vysněnou dovolenou.

Co o nás napsali

Velmi krásný zážitek, vidět co jinak z břehu nikdy neuvidíte. Příjemná plavba, spolehlivost, vysoký komfort na lodi, koupání na širém moři.... Plavba na lodi doporučuji všem, kdo to ještě nezažil.
Jiří Kačírek
Pobyt na plachetnici splnil všechna naše očekávání, v nabízeném komfortu v mnohém předčil a celý zážitek byl umocněn krásou navštívených ostrovů.
Ludmila Konečná